HTML

Friss topikok

  • Bence1997: egyrészt örülök hogy visszatértél, másrészt pedig már nagyon várom a 10.részt :D (2014.02.13. 19:05) Lemaradt hírek
  • Bence1997: @hevdanaa: öööööö, hevdanaa. Ezzel a projekttel mi lesz? csak kérdem mert már van ötletem egy-két ... (2013.07.10. 18:41) Új írás!
  • Bence1997: am van egy új blogom amin majd fent lesz a Star Wars Begin, remélem várod már. Ja és pl. ha újra f... (2013.07.05. 16:43) Folytatás júliusban!
  • Bence1997: @hevdanaa: Igen mostmár tudom :D (2013.06.18. 11:49) A blog utolsó bejegyzése I. (ha nem)
  • hevdanaa: Ha nincs Tcw nincs mit írnom, max. annyit tudok én is írni hogy a részeimet. az új animációs soroz... (2013.05.26. 09:31) TCW: Évadzáró finálé előzetes + Hírek

Hírek!! + Star Wars : The Clone Wars 5.évad 10.rész: Titkos fegyverek értékelés

2013.01.20. 09:44 hevdanaa

Visszatértem! Igaz csak kis időre, de itt vagyok! Az 5.évad folytatódott, ugye két résszel, természetesen láttam, csak az értékelésekkel le vagyok maradva. A 14.-résztől újabb részcímeket kaptunk és az évad második feléhez egí újabb trailert is. A sok infoért ezer köszönet Bence1997-nek.

Az összes írás Bence1997-től származik! Köszönjük!

14.rész:

Eminence- Kiváltság

Részletes ismertető:

"Maul és Opress találkozik a halálőrséggel és együtt elmennek a Mustafarra. A videóban ( amit szeptemberben adtak ki asszem ) látjuk hogy megérkeznek és annak a férfinak aki fogadta Maul -kat Ziton Moj a neve. Ő elvezeti őket Xomit Grunseit -hez, aki nem akar beszállni a Shadow Collective nevű szervezetbe ( amit maul alkotott ) ezért megölik őt. ( láthatjuk is amikor savage eldobja a kardját egy ismeretlen alak felé ) Így a fekete nap szövetkezik Maul -lal és a halálőrséggel. Majd elmennek a Nal hutta -ra. Itt van ez a jelenet: ( nem tom láttátok-e már:)"
www.youtube.com/watch?v=mjVzs3MkzXo&playnext=1&list=PL57242A70B2883CE7&feature=results_video

"Nos ezután Opress kiáll Embo ellen, Maul pedig Sugi ellen vív. Majd ezután vesztenek, ám néhány hutt hozzájuk csatlakozik. Ezután Oruba meghal ( ez egy hutt asszem )"

15.rész:

Shades of Reason- Árnyalatok

Részletes ismertető:

"Maul, Opress és szövetségesei megtámadják a rendőrséget Sundari -n, és ezzel akarnak bizonyítani a népnek vagy nem tom valami hasonló. Majd bemennek a palotába és foglyul ejtik Satine -t. Mault és Opresst Vizsla elárulja majd börtönbe viszi őket.
Ám a két sith lovag kiszabadul a börtönből, Maul pedig legyőzi Vizslát, megöli. A halálőrségből sokan ő mellé állnak mivel ő az új vezető. Ám Bo-Katan és még néhányan elmenekülnek. Ők az úgymond Night Owls -ok. Maul pedig Almec -et rakja miniszternek."

16.rész:

The Lawless- A törvénytelen

"A mandalore -on történteket megtudja a jedi tanács is, és Obi-wan indul oda. Csatlakozik Bo-katan -hoz és társaihoz. Felveszi a páncélt. Maul katonái piros páncélt viselnek hogy legyen különbség. Ezután Obi Satine kiszabadítására indul. Maul megtudja, és megöli Satine -t. ( Bár látjuk az előzetesben a Twilight -ot, de lehet hogy a zuhanás után Maul megöli Satine -t, ) Obi-wan bosszút akar állni ezért. ( eztuán nem tom hogy mi van hogy most mi történik de csak ezt a csata végkimenetelét nem tudom, vagyis obi vs. maul párbaját )
A csata közben megjön Sidius, aki elindul a palotába, és szembeszáll 2 fénykarddal Maul és Opress ellen. Opress nagy nehezen? legyőzi megöli, majd Mault megvillámozza.
Eddig van leírva a wikipédián. Nos ezekkel az információkkal nagyon de nagyon várom ezt a szálat."

További részcímek:

S05E17 – Sabotage
S05E18 – The Jedi Who Knew Too Much
S05E19 – To Catch a Jedi
S05E20 – The Wrong Jedi

Trailer az évad második feléhez:

Most pedig  a 10.rész és annak értékelése:

Értékelés:

Nagyon aranyos kis rész volt, tele humorral és poénokkal.
Gondolom feltűnt mindenkinek rögtön az elején, hogy a TCW logó világoskék színű, ezzel szerintem R2 előtt akartak tisztelegni. Továbbá volt egy olyan jelenet a bevezetőben aminél nagyon erős deja vu érzés fogott el, ez pedig ahogy mutatják a holoprojektor asztalt amint Grievous-t mutatja, és az asztal körül áll Anakin, Obi, Rex, Cody, és egy kommunikációs tiszt :). Az ARC Troopers-ben ennek a képnek a tökéletes mását láthattuk, csak itt nem tudták dekódolni az üzenetet. Továbbá érdekes kérdésként fogalmazódott meg bennem, hogy melyik barnás atmoszférájú bolygót rohanják le a szepik a flottájukkal.
Az eligazításon két karakter volt, akik üdítő frissességként hatottak a sorozatban. Ezek pedig az anx jedimester, akit a Wookiee szerint Thongla Jur-nak hívnak (lehet, hogy szerepelni fog még komolyabban is? :hmm: ), valamint CC-8826 "Neyo" aki szerintem az egyik legcoolabb stílusú sisakot viseli (apropó Wolffe is ilyet hord, csak a szürke festés miatt nem tűnt fel eddig). Itt jött be a képbe az egyik eddigi legsutácskább droid a sorozatban, WAC-47, aki rögtön úgy mentegetőzött a késésre vonatkozóan, hogy azt hitte a Jedi Templom más részébe kellett volna mennie. Ő amint a feje oldalán látszik a 91. Felderítő Hadtest droidja (ide tartozik Neyo, illetve ezt vezeti Windu, Gallia és majd Stass Allie is az EPIII-ban).
És akkor az ezredes úr. Nekem nagyon bejött a karaktere, igazi mogorva tiszt, akit a mérete ellenére nem szabad lebecsülni. Tetszett, ahogy mindent katonásan mond a "D-osztagnak" (esetleg ez kikacsintás a Delta Squad kommandós csapatra? :D )
A droid átalakító üzemnek volt feelingje rendesen, ahogy csak száguldoztak a frissen készített R-sorozatú egységek a futószalagról. Gubacher egy tipikus őrült doki, vicces volt ahogy áhítattal beszélt a droidok új felszereléseiről. Szegény M5-BZ-t "kibelezték", viszont nagyon pofás lett a fejében kialakított "parancsnoki központ". Itt kezdődött a legabszurdabb poén, mégpedig hogy WAC állandóan tizedesnek hívja az ezredest (oké, hogy a két angol szó hasonlít de akkor is mekkora szemét már. Plusz még egy alkalommal századosnak is nevezte. Nomeg egy kicsit szívügyének tartotta megemlíteni azt hogy ő nem asztromech) Mondjuk az ezredes is elnevezte Küklopsznak WAC-ot :D
A szepi jelzéssel ellátott hajó furi látvány volt elsőre,(valószínűleg egy módosított Sheathipede-osztályú hajó) de nem is néz ki olyan rossznak. Egyébként ha jól láttam, a Templom hangárában Anakin Delta 7-esét javítgatták.
A szepi flotta impozáns látvány volt, a hajóik színe-javával. Feltűnt nektek a többször felbukkanó szeparatista festéssel ellátott Gozanti cirkáló? :)
WAC-tól elég buta húzás volt ütköztetésre beállítani a hajót, még jó hogy vonósugárba fogták őket :facepalm: Itt szó szerint lehülyézte az ezredes WAC-ot.
R2-tól őszintén szólva el is vártam a kiszabadulás megoldását, semmiség volt az neki :D
A szuper taktikai droid feltűnésének örültem, bár nem nézett ki olyan jól, mint Kalani.
Tetszett, ahogy minden droid kivette a részét a munkából, U9-C4 az energiakimaradás okozásával, mondjuk itt is elszállt a sugár erejétől :D WAC és a szuper rohamdroidok elterelése nagyon poénos volt, a két B2-es csak nézett egymásra, hogy "mit mond ez a hülye" :D
Amikor M5-BZ-t tönkretette a zárszerkezet áramköre, és Gascon kikászálódik, biztos mindenkinek ismerős volt az a zene, ami az öngyilkos takarítódroidok beszivárgásánál játszódik a Heroes on Both Sides-ban :)
Kicsit megsajnáltam Gascont amikor kihúzták belőle, hogy a geonosisi csatában valójában csak a térképekkel volt dolga, és nem harcolt szó szerint a csatában, hisz csak stratégiai feladatai voltak. Viszont ahogy csak a saját érdemeiről beszélt, kicsit rövidlátásra utal, hisz ott teljesen a droidoktól függött. R2 ezt elégelte meg és szépen ki is nyitotta az ajtót, ezt szintén elvárhattuk a kis ezermesterünktől :) A nagy vita az akció folytatásáról a droidok és az ezredes részéről felállított feltételekkel szintén humoros kis rész volt, de aztán csak dűlőre jutottak egymással.
Vicces volt, ahogy Gascon először Pinkynek majd átjavítva magát Cutienak szólította QT-KT-t. Ügyes kis módszer volt eldobozolni a fejében a "rajzó aknákat".
Az mekkora volt már, amikor a taktikai droid azt mondta, "Kezeket fel" és R2 úgy is tett :D Nem néztem volna ki belőle, hogy ilyet is tud.
A súlytalanságban folytatott harc muris volt, ahogy minden droid a csapatból a maga módján intézte ez az ellenfelet. Plusz ahogy Gascon tusázott a taktikai droiddal (gondolok itt arra, amikor a lábával rúgdossa a szemét :D Egyébként nagyon rugalmas ez a krapek, olyan szaltókat ugrik, hogy csak na ) Ha jól láttam itt fény derült WAC egyik különlegességére, mégpedig arra, hogy ha kikapcsolják, -hisz jókorát kapott a fejére - magától be tud kapcsolni :clap: .
Érdekes volt, hogy miután R2 lefejezte a taktikai droidot, még mindig riasztani tudott a megmaradt vezetékeinek köszönhetően. Egyébként nagyon bajtársias volt R2-tól, hogy úgy döntött, magukkal viszik M5-t is.
A szökés nem volt nagy akadály, jót nevettem hisz ahogy Gascon megemlíti milyen vicces,hogy a droidok a legkevésbé sem gondolnák, hogy droidok árulják el őket, majd a csapat közösen kiröhögi rohamdroid társaikat :D
Szép kis zárójelenet volt ahogy Gascon mindenki helytállását elismeri, és WAC végre ezredesnek tituálja a hatalmas stratégát :D

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr135028273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása