HTML

Friss topikok

  • Bence1997: egyrészt örülök hogy visszatértél, másrészt pedig már nagyon várom a 10.részt :D (2014.02.13. 19:05) Lemaradt hírek
  • Bence1997: @hevdanaa: öööööö, hevdanaa. Ezzel a projekttel mi lesz? csak kérdem mert már van ötletem egy-két ... (2013.07.10. 18:41) Új írás!
  • Bence1997: am van egy új blogom amin majd fent lesz a Star Wars Begin, remélem várod már. Ja és pl. ha újra f... (2013.07.05. 16:43) Folytatás júliusban!
  • Bence1997: @hevdanaa: Igen mostmár tudom :D (2013.06.18. 11:49) A blog utolsó bejegyzése I. (ha nem)
  • hevdanaa: Ha nincs Tcw nincs mit írnom, max. annyit tudok én is írni hogy a részeimet. az új animációs soroz... (2013.05.26. 09:31) TCW: Évadzáró finálé előzetes + Hírek

Star Wars The Clone Wars Saját: 1.évad 9.rész: Az igazság

2013.01.01. 14:33 hevdanaa

Újév alkalmából (Ó, Boldog új évet kívánok minden kedves látogatómnak, és netes barátaimnak) meghoztam az új részt, de az igazi TCW rész 5.évad 9.részét is hozom, illetve,annak értékelését is.

9.rész

 

Az igazság

 

Miután Obi-Wan jedi mester megmentett egy bolygót Satine hercegnővel, elfogták Pre Vizsla mandalori tábornokot és a huttok fejét Jabbát, viszont Vizsla zsoldosa, Bo-Katan megszökött, két katonával. Ezzel együtt kiderült az is, hogy Anakin és Lilo testvérek,a lány a második kiválasztott. Anakin ki akarja deríteni az igazságot szóval a Tatooin-ra utazik állítólagos húgával.

 

Egy hajó utazik a hiperűrben. Benne Anakin és Lilo. A lány eszik valamit és játszik a gombokkal, mint egy kisbaba, de ő nem egy kisbaba, hanem egy 6 éves kislány akit megkell tanítania mindenre amit ő tud, a jedik minden titkára, hisz ő még semmit sem tud, hogy jedi legyen, gondolja magában Anakin. Anakin nem bírja ki hogy ne szóljon rá és ezt mondja:

-Hagyd már abba a játszadozást egyél! Különben is minek vagy itt. Kár volt magammal hoznom ezt a kis élősködőt.

Lilo felméri mit mondott és elkezd bőgni. Na, Anakin még jobban kiborul és felborítja az asztalt amin Lilo evett. Lilo erre még jobban bőg. Elfut Anakintól, elesik és beveri a fejét. Anakin felveszi és odaadja R2-nak,hogy kezdjen vele valamit, mert ő nem tud. R2 beviszi a szobába és seperc alatt elalszik. Anakin sóhajt egyet és leül.

 

A tanács Anakin problémáján gondolkozik. Windu azt mondja szerinte rossz ötlet volt rásózni a lányt, hisz Anakin nem örül neki, nem fog bírni két padawannal, ráadásul az egyik nem tud az égvilágon semmit és dühös lesz mert nem mehet csatázni Lilo miatt. Ahsokának pedig új mestert kell keresni é…. Yoda megállítja és azt mondja:

- Tényleg sok mindenben a lány a kárunkra válik, mintsem hasznukra, de legalább megváltozik. Érzem mindkettőben az Erőt, nem is kicsit. Ahsokát egyenlőre még Anakinnál hagyjuk, ha Anakin továbbra sem változik, Ahsokát majd el kell venni tőle, ami fájni fog neki is és mindenkinek. Windu továbbra sem támogatja az ötletet, és azt gondolja magában nem használhatunk ki egy jedit.

 

Anakinék megérkeznek a Tatooinra a megújult Mos Eisley-hoz. Anakin új kereskedőket, vevőket és lakókat lát. Lilo ott sétál R2 mellett . (Lilo majdnem akkora mint R2, aranyosan sétálnak együtt.)De Anakin egy ismerős boltot lát meg. Watto boltját, ahol régen dolgozott. Betérnek oda és Watto köszönti őket. Anakin kérdezi, hogy ő nem halt-e meg a vírustól, erre a toydariai azt mondja, hogy ő minden túlél. Folytatja:

-         Mi járatban erre felé?

-         Owen Lars-t keressük, anya feleségét. - Anakin

-         Ki ez a csöppség?- kérdezi Watto

-         Az én kérdésemre válaszolj: HOL VAN LARS??? ( és elkezdi fojtogatni Wattot)

-         Ké.. khm …rlek  en… geeedj el…!-Watto

Anakin leteszi. Watto azt mondja pénz cserébe adja meg a választ. Erre Anakin előveszi a pénzét. Mondjad, de ne merj átverni, most már láttad mire vagyok képes – mondta Anakin közbe számolgatta a kreditjeit.

-         De előbb a pénzt kérem!-Watto

-         Na, jó tessék…-Anakin

-         Héj Héj! Ennyivel nem elégszem meg egy finom és csípős kis válaszért! Adjad még a zsét!-Watto

-         Figyelj Watto! Nincs időm játszadozni! Vagy ide adod vagy a fénykardom pengéje találkozik veled. – Anakin

-         Na inkább te figyeljél a jó öreg Watto-ra. Owen Lars a ……

-         Na mond már hol van??-Anakin

-         A halálban van! Meghalt! (kárörvendően röhög)

Anakin bedühödik, de Watto folytatja:

-         Ja az a másik volt. Ő Mos Eisley külvárosában lakik egyedül, asszem csak egy diáklánnyal, aki nem mellesleg szép és csinos, meg kéne ismerkednetek te is jóképű vagy vonzhatnád a csajokat.

Anakinnak elege volt elővette a fénykardját és minden erejéből Watto-ba vágta. Így ő meghalt. Anakin és Lilo, na meg R2 elindulnak a külváros felé.

 

Eközben a jedi palotában Yoda behívja Ahsokát hozzá.

-         Mit szeretnél mondani Yoda mester- mondja Ahsoka, meghajol ám előtte köszöntik egymást.

-         Tartsd szemmel Anakint! Ez a kérésem. Gondolom hallotad a hírt, nemde bár? - Yoda

-         Igen, mester hallottam, most nehéz lehet Anakin-nak de kifejtenéd részletesen a kérést!- Ahsoka

-         Persze. Egyszóval figyeld! Ha meg változik, ha nem szólj! A cél a viselkedésén változtatni. Jó harcos, sőt kitűnő, de nagyon akaratos és önfejű, egy Kiválasztott nem lehet ilyen, sőt a te károdra is válik ha a csatában is ilyen vagy. - Yoda

-         Igenis mester, próbálok mindent megtenni. – Ahsoka

Ahsoka kimegy és Yoda sóhajt egyet.

 

Vált a kép Anakinékhoz akik megérkeznek Lars-hoz. Lars épp kint volt meglátta őket és ijedten bámulta őket. Lilo odarohant Lars-hoz és ezt mondta:

-         Szia apuci! Hogy vagy?

Anakin hunyorított szemmel kérdezi: Mi van? Erre Owen: Bocsáss meg fiam, hogy nem szóltunk! Anakin: Mindvégig átvertetek! Te és anya is! (eközben sírósan beszél). Ekkor elrohan R2 utána, otthagyva Lilo-t, de Owen megállítja:

-Anakin! Várj! Elmagyarázok mindent! Anyád és én szakítottunk.

- Mi van? Te megbántottad az anyámat?- Anakin

- Nem! És hagyd, hogy végigmondjam! Szóval anyád és én szakítottunk, de Shmi egy twi’lek (nem tom hogy kell írni) férfihez ment és született egy gyerekük, ő Lilo. Aztán a twi’lek egy űrbalesetben meghalt és visszajött hozzánk, miután nem tudtuk eltartani odaadtuk egy Kurt nevű embernek és feleségének, ők nevelték tovább. Mi történt velük?

- Ő, biztosan hallott a vírusról, meghaltak benne. Az egyik jedi barátom talált rá és hozta a Jedi templomba. Akkor szóval ő a testvérem? (miközben beszél megköszörüli mindig a torkát).

- Igen, Ani, (sóhajt) igen. Magaddal akarod vinni Lilo-t? – Owen

- Hú, a válasz IGEN.

 

A férfi odaadja Anakinnak a lányt. És hárman Anakin Lilo kezét fogva elsétálnak.

 

Vége

(OLVASD EL AZ ÉN ÖSSZEFOGLALÓMAT, HA NEM TISZTA MIT OLVASTÁL, DE AKKOR IS HA ÉRTED)

 

Ő, igen rövid lett, totál semmi akcióval, de szerintem ez úgy ahogy van jó. Ezt egy nosztalgikus résznek képzeltem el ami a Skywalker család történetébe is bepillant. Szerintem jól sikerült. Ez nem mellesleg fontos rész volt, tele információkkal ami a trilógia következő két  részéhez nélkülözhetetlenek. (pl.: amikor Yoda megkéri Ahsokát tartsa szemmel Anakint.) Ez egy jó hosszú történet kezdőpontja, ami még jobban, nem csak most az elkövetkezendő két részben, hanem a 2.évad végén fog kibontakozni és a 4.évad fele fog befejeződni.

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr484990067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bence1997 2013.01.01. 17:27:03

Nekem tetszett a rész. Bár érdekes volt, hogy ilyen rövid lett, de láttam már ennél rövidebb részt is ( a legelső részed :D)
93%
Várom a folytatást! És remélem folytatod az első évadomat és befejezed!
süti beállítások módosítása