HTML

Friss topikok

  • Bence1997: egyrészt örülök hogy visszatértél, másrészt pedig már nagyon várom a 10.részt :D (2014.02.13. 19:05) Lemaradt hírek
  • Bence1997: @hevdanaa: öööööö, hevdanaa. Ezzel a projekttel mi lesz? csak kérdem mert már van ötletem egy-két ... (2013.07.10. 18:41) Új írás!
  • Bence1997: am van egy új blogom amin majd fent lesz a Star Wars Begin, remélem várod már. Ja és pl. ha újra f... (2013.07.05. 16:43) Folytatás júliusban!
  • Bence1997: @hevdanaa: Igen mostmár tudom :D (2013.06.18. 11:49) A blog utolsó bejegyzése I. (ha nem)
  • hevdanaa: Ha nincs Tcw nincs mit írnom, max. annyit tudok én is írni hogy a részeimet. az új animációs soroz... (2013.05.26. 09:31) TCW: Évadzáró finálé előzetes + Hírek

Star Wars The Clone Wars: Season 5 Episode 5- Tipping Points Értákelés

2012.11.01. 10:19 hevdanaa

Itt az újabb értékelés!!

Szerintem szinte tökéletes lezárása volt egy közel sem tökéletes történetszálnak. :) Így kellett ezt jól befejezni, bár volt egy-két dolog, ami kevésbé tetszett, de ez valahogy az egész történetszálra igaz volt.

Először is, a szerelmi szál... Azért hívom így, mert ez minden, csak nem háromszög. Amikor Steela megcsókolta Luxot, Ahsoka arcán vegyes érzések voltak ugyan, de sokkal inkább örült neki, mint sem bánta a történteket. Még vállon is ütötte Luxot, hogy "te vén kurafi." :D Ahsoka és Lux sokkal inkább barátok, mint sem szerelmesek, szerintem. Bár a végén, ott a temetésen valahogy sütött Ahsokáról, hogy legszívesebben megölelné Luxot, bár ő erősebb volt a vártnál.
kép
A csaták jók voltak, szépen meg voltak koreografálva, nem voltak olyan minimalisták, mint amilyennek az előző részben látottak tűnhettek. Tényleg egy igazi full-scale war, ahogy Ahsoka mondta. Onderon még mindig nagyon gyönyörű.

Hondo vendégszereplése vitte nálam a prímet természetesen, de gondolom ez titeket nem lep meg. :) Imádom az öreg kalózt. Bár itt még úgy látom, hogy megvolt az erődje, szóval a Revival egyértelműen később játszódik, még Hondo erődjének pusztulása után. (És ahogy az epizódok sorrendjét nézzük, a kronológiai sorrendnek ismét lőttek.)



Ami viszont a drámai fénypontja az epizódnak az egyértelműen Steela halála. Már amikor lógott, sejtettem, hogy ő fog meghalni, (Bár én Saw-ra és Tandinra tippeltem volna az epizód megnézése előtt) de így... Hát ez kegyetlen meglepett. Egy pillanatra azt hittem, hogy Ahsoka is ott végzi, mert először nem láttuk pontosan, hol találták el. Szóval ez így halálnak kegyetlenül ütött. Erre rátett még Kiner zenéje is, ami átérezteti velünk ezt a szomorúságot, meg persze az előző három részben felállított karakterépítés is. Erre ment ki a játék és a hatása meg is volt.

Egy dolog nem tetszett csak, hogy a lázadók nyertek egyszer és Dooku olyannyira le.... Onderont, hogy csak úgy kivonult onnan, Rash-t kinyíratta, mert elbukott és gyakorlatilag átadott tálcán egy bolygót a Köztársaságnak. Bár akkor még persze nem tudhatta, hogy Lux lesz a szenátor. Apropó, Lux... Frenetikus volt megint. Nagyon jól felépítették így az Onderon végére, sosem gondoltam volna, hogy idáig jut a Heroes On Both Sides után. Alig várom, hogy feltűnjön a Coruscanton a Szenátusban. :)

Összességében az Onderon szálról: Jó volt, de valahogy mindig ott van a néző szeme előtt, hogy milyen lehetett volna. Rengeteg lehetőség volt benne és nagyon sokat nem használtak ki, ettől függetlenül szerintem élvezetes, bár igazán egymás után nézve érdemes megnézni ezt a négy részt, nem egy hetes kihagyásokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr104883374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása