HTML

Friss topikok

  • Bence1997: egyrészt örülök hogy visszatértél, másrészt pedig már nagyon várom a 10.részt :D (2014.02.13. 19:05) Lemaradt hírek
  • Bence1997: @hevdanaa: öööööö, hevdanaa. Ezzel a projekttel mi lesz? csak kérdem mert már van ötletem egy-két ... (2013.07.10. 18:41) Új írás!
  • Bence1997: am van egy új blogom amin majd fent lesz a Star Wars Begin, remélem várod már. Ja és pl. ha újra f... (2013.07.05. 16:43) Folytatás júliusban!
  • Bence1997: @hevdanaa: Igen mostmár tudom :D (2013.06.18. 11:49) A blog utolsó bejegyzése I. (ha nem)
  • hevdanaa: Ha nincs Tcw nincs mit írnom, max. annyit tudok én is írni hogy a részeimet. az új animációs soroz... (2013.05.26. 09:31) TCW: Évadzáró finálé előzetes + Hírek

Fontos! + Star Wars The Clone Wars: 5.évad 9.rész: Egy kényszerű kötelék

2013.01.02. 08:51 hevdanaa

Sziasztok! Fontos hírem van! NEM TUDOK KOMMENTET  ÍRNI!!!  Csak bejegyzésben tudok írni másoknak.

Bence1997-nek üzenem: Köszi, megpróbálom ma is egy részt olvasni és egy bejegyzésben fogom értékelni itt az oldalon!

Mindenkinek az ideiglenes, úgynevezett "chat üzemmód"-ért elnézést kérek!

Hogy én is haladjak én is meghoztam a 9.részt és értékelését!


Jó volt az epizód, tartotta ugyanazt a kimagasló színvonalat, amit az egész történetszál nyújtott. Utólag megértem a készítők döntését, hogy egyben vetítették le a Celebrationön, akár egy különálló filmet, mert ez is inkább olyan, mint az Onderonon történtek, hogy egyben lehet őket igazán élvezni. (Nocsak, mintha a készítők különálló filmeket adnának le nekünk négy részletre vágva. :))

Az elején kicsit zavart, hogy azzal, hogy Gwarm és Goru már a legelején újra elkapta hőseinket, gyakorlatilag egy kicsit talán elértelmetleníti az előző részben látottakat. Bár aztán eszembe jutott, hogy ugyan miért ne kaphatnák el őket? Simán benne van a pakliban. Amúgy tetszik, hogy Gwarm mostanában ennyit szerepel, mintha ő vette volna át Turk Falso helyét az első évadban. Legalábbis én afféle első tisztként tekintettem mindkettejükre.

Kellemes kikacsintást kaptunk a Dooku Captured és a The Gungan General epizódokra, ami jó dolog, rég óta vártuk már ezt a pillanatot, amikor Dooku gróf bosszúja utoléri a kalózokat, ám a teljes megsemmisítés helyett végül máshogy döntött. Egyetlen kérdésem van csupán, hogy miért pont most támadta meg a Florrumot? Jóformán azóta eltelt már egy év, ha nem kettő.

Hondo pálfordulása valóban elég hirtelen volt, főleg az előző részek tekintetében. Bár biztosan elgondolkodott néhány dolgon, amíg a saját cellájában volt kikötözve. Valóban megéri neki mindez? Valóban megéri magára haragítani még a Jediket is? A következményekre való tekintettel foglyul ejtette a CIS vezetőjét aki azután, hogy megszökött, évekig felé sem nézett. Joggal érezhette azt, hogy szinte bármit megtehet. Ez a kép most összedőlt benne. Ráadásul, bár nem teljesen önzetlen módon, Ahsoka és a gyerkőcök eljöttek őt megmenteni. Az ilyesmiért pedig bizony tisztelet és bizalom jár, Hondótól pedig megkapták. Nem semmi a fazon, egy vibrokarddal nekiugrik a droid hadseregnek, ehhez aztán kell kurázsi! Ráadásul bepillantást nyerhettünk a híres űrhajógyűjteményébe. Még a második évad végén mesélte Filoni, hogy Hondo nagyon szereti az űrhajókat, nem véletlenül javította meg/építette újjá a Slave I.-et, mert az igazi különlegességnek számít, alig néhányat gyártottak ebből a típusból. Hondo gyűjteményének egyik legkiemelkedőbb darabja lehet. A kapcsolata Katoonival érdekes mellékszál volt, nem igazán számítottam rá, de felettébb tetszett. Kellett ez, hogy a végén mégis jófiúként távozzon a vászonról, nem akarták elidegeníteni a nézőktől az egyik legjobb karakterüket. Ebből a szempontból azt mondanám, hogy hasonlít Jack Sparrowra A Karib-Tenger Kalózai sorozatból, miszerint hiába árulja el orrba-szájba a többi főhőst, akkor sem tudunk rá igazán haragudni. (Bár a múltkori részek után voltak páran, akik nagyon csalódtak benne.) Mindenesetre azt hiszem, hogy itt már leléphetne a színről. Mármint, szívesen látnám még őt a sorozatban, csak az idei évadban talán már nem kell belőle több. Hiába ő a kedvenc karakterem, nem akarom, hogy agyonhasználják. Kapott négy epizódot, plusz egy rövid cameót is. Ennyi elég belőle egy évadra, de örültem neki!

Akkor most röviden minden másról. Örültem, hogy Huyang végre újra aktiválódott, bírom David Tennant szinkronját, párosuk R2-D2-vel C-3PO-ra emlékeztetett. Petrót megkedveltem így a végére, pláne amikor a tank kormányáról leesett a maszk, ő pedig visszament a pilótafülkébe, kockáztatva azt, hogy ő nem jut le élve a tankról. Hatalmas nagy respect neki. A Grievous Vs. Ahsoka párbaj is jó volt, a Duel Of The Droidsban a közelébe sem tudott férkőzni, csak hátrálni volt képes, bár akkor még felkészülésének elején volt, csoda, hogy túlélte. Most már sokkal ügyesebben harcolt, ám Grievoushöz még mindig nem nőtt fel teljesen. Igazából ennyi, Obi-Wan és Hondo beszélgetése is jó volt a végén, továbbá a zárókép is nagyon tetszett.

Arra gondoltam, hogy a sorozat végén mekkora jó történet kerekedhetne abból, ha Katooni a 66-os parancsot netalántán túlélné és Hondo Ohnakánál keresne menedéket? Csak egy ötlet. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr774991504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bence1997 2013.01.05. 12:15:26

ja és am nagyon érdekes híreket hoztam:
megtudtam hogy maulos halálőrséges szál csak trilógia lesz ( ez sztem nem nagy újdonság ) De tudom, hogy miben mi fog történni:
Eminence: Maul és Opress találkozik a halálőrséggel és együtt elmennek a Mustafarra. A videóban ( amit szeptemberben adtak ki asszem ) látjuk hogy megérkeznek és annak a férfinak aki fogadta Maul -kat Ziton Moj a neve. Ő elvezeti őket Xomit Grunseit -hez, aki nem akar beszállni a Shadow Collective nevű szervezetbe ( amit maul alkotott ) ezért megölik őt. ( láthatjuk is amikor savage eldobja a kardját egy ismeretlen alak felé ) Így a fekete nap szövetkezik Maul -lal és a halálőrséggel. Majd elmennek a Nal hutta -ra. Itt van ez a jelenet: ( nem tom láttad -e már:
www.youtube.com/watch?v=mjVzs3MkzXo&playnext=1&list=PL57242A70B2883CE7&feature=results_video
Nos ezután Opress kiáll Embo ellen, Maul pedig Sugi ellen vív. Majd ezután vesztenek, ám néhány hutt hozzájuk csatlakozik. Ezután Oruba meghal ( ez egy hutt asszem )
Shades of Reason: Maul, Opress és szövetségesei megtámadják a rendőrséget Sundari -n, és ezzel akarnak bizonyítani a népnek vagy nem tom valami hasonló. Majd bemennek a palotába és foglyul ejtik Satine -t. Mault és Opresst Vizsla elárulja majd börtönbe viszi őket.
Ám a két sith lovag kiszabadul a börtönből, Maul pedig legyőzi Vizslát, megöli. A halálőrségből sokan ő mellé állnak mivel ő az új vezető. Ám Bo-Katan és még néhányan elmenekülnek. Ők az úgymond Night Owls -ok. Maul pedig Almec -et rakja miniszternek.
The Lawless: A mandalore -on történteket megtudja a jedi tanács is, és Obi-wan indul oda. Csatlakozik Bo-katan -hoz és társaihoz. Felveszi a páncélt. Maul katonái piros páncélt viselnek hogy legyen különbség. Ezután Obi Satine kiszabadítására indul. Maul megtudja, és megöli Satine -t. ( Bár látjuk az előzetesben a Twilight -ot, de lehet hogy a zuhanás után Maul megöli Satine -t, ) Obi-wan bosszút akar állni ezért. ( eztuán nem tom hogy mi van hogy most mi történik de csak ezt a csata végkimenetelét nem tudom, vagyis obi vs. maul párbaját )
A csata közben megjön Sidius, aki elindul a palotába, és szembeszáll 2 fénykarddal Maul és Opress ellen. Opress nagy nehezen? legyőzi megöli, majd Mault megvillámozza.
Eddig van leírva a wikipédián. Nos ezekkel az információkkal nagyon de nagyon várom ezt a szálat. És állítólag ez a szál a 14-15-16. rész lesz.
( mivel most jön a 12 rész, jövő héten a 13. rész a point of no return ami állítólag a droidos szál lezárása lesz. ) Szóval mi ezt a szálat asszem január 19. -én láthatjuk vagyis az eminence -t, majd január 26. -án a Shades of Reason -t és végül ( ha nem lesz szünet ) februál 2. -án láthatjuk a The Lawless -t. Már nagyon várom!

hevdanaa 2013.01.20. 08:55:33

Természetesen én is nagyon várom a maul-os szálat! És lám hozzászólást tudok írni! Kis is időre visszatérek,de a taulás miatt majd újra kis időre nem leszek
süti beállítások módosítása