HTML

Friss topikok

  • Bence1997: egyrészt örülök hogy visszatértél, másrészt pedig már nagyon várom a 10.részt :D (2014.02.13. 19:05) Lemaradt hírek
  • Bence1997: @hevdanaa: öööööö, hevdanaa. Ezzel a projekttel mi lesz? csak kérdem mert már van ötletem egy-két ... (2013.07.10. 18:41) Új írás!
  • Bence1997: am van egy új blogom amin majd fent lesz a Star Wars Begin, remélem várod már. Ja és pl. ha újra f... (2013.07.05. 16:43) Folytatás júliusban!
  • Bence1997: @hevdanaa: Igen mostmár tudom :D (2013.06.18. 11:49) A blog utolsó bejegyzése I. (ha nem)
  • hevdanaa: Ha nincs Tcw nincs mit írnom, max. annyit tudok én is írni hogy a részeimet. az új animációs soroz... (2013.05.26. 09:31) TCW: Évadzáró finálé előzetes + Hírek

5.évad 3.rész Front Runners Értékelés

2012.10.20. 07:52 hevdanaa

Vigyázz, kész, RAJT!!

Na akkor nézzük mi is volt itt...

  A Front Runners kétség kívül tartotta a A War On Two Fronts színvonalát, ami lényegében azt jelenti, hogy akiknek az előző epizód nem tetszett, azoknak nagy valószínűséggel ez sem fog tetszeni, ha valakinek pedig tetszett, az most sem fog csalódni.

Ha eltekintünk attól, hogy Iziz és maga az Onderon milyen gyönyörű szépen ki vannak dolgozva, akkor állíthatom, hogy ez az egész Onderoni Polgárháborús történetszál sokkal inkább a karakterekre, mint sem az ütős zúzásokra épít és ez az egész megvalósításon látszik. A csatajelenetek amellett, hogy visszafogottak voltak, nem az akciót helyezték a jelenetek középpontjába, hanem azt, ahogyan főhőseink egyre szorosabb csapatot alkotnak ütközetről ütközetre. Ez egyfelől jó, mert a későbbi eseményekben sokkal komolyabban tudunk ezáltal aggódni a szereplőkért és sorsuk ezáltal sokkal hatásosabb lesz, legyen az jó vagy rossz. Másfelől pedig rossz, mert ezáltal háttérbe szorulnak az ütős akciójelenetek, amiket annyira szeretünk, de el kell fogadni, hogy ez a szál nem arról fog szólni, majd kapunk elég zúzást akkor ha a Sith Testvérek visszatérnek a képernyőre.



Mint említettem, továbbra is karakter orientált a történetvezetés és ez nagyon jól átjön. Sanjay Rash király karaktere kifejezetten tetszik. Mármint, nem az a tipikus gonosz, zsarnok király, mint amire számítottam, hanem csak egy átlagos, makacs uralkodó, aki a rossz oldalon áll, bár a rész végén azért éreztették velünk, hogy ő a szeparatisták bábja. Ebből kifolyólag valahogy nem lehet rá teljes szívből haragudni, vagy utálni, hiszen semmi rosszat nem tett azon kívül, hogy alárendelte magát a szeparatistáknak, számos bolygó követte el önszántából ugyanezt, gondolom ezért is hozták be a rész végén azt a furcsa droidot, hogy a továbbiakban ő legyen az a főgonosz, akin a nézők gyűlölete összpontosulhat. (Egy upgrade-elt taktikai droid, talán?) Különösen az új és a régi uralkodó párbeszéde tetszett, ahogy kidomborodik a királydráma, szerintem ezt a vonalat nagyon eltalálták.

A többiek hozzák az eddig megszokott formájukat, Steela és Saw még mindig nagyon jók, Sawnak voltak különösen jó pillanatai. Az epizód végét még megspékelték némi testvérharccal is, de ez inkább a jövő heti epizódban fog kibontakozni. (Amúgy azt most csattanónak szánták, hogy ők testvérek?) Az is tetszett, hogy végre alábbhagyott Steela és Ahsoka rivalizálása, bár Ahsoka elég haszontalan volt, bár tény, hogy nyíltan nem harcolhat a droidok ellen. Lux továbbra is nagyon jó volt, de ezen valahogy nem lepődtem meg. Viszont a kibontakozó szerelmi szál nagyon háttérbe szorult, mert alig néhány semmit sem haladt előre. A maradék két epizódban azért igazán felgyorsulhatnának az események, hogy ha ki akarnak ebből hozni valami igazán jót, hiszen gyakorlatilag még mindig a felvezetésnél tartunk és már szinte túl vagyunk a felén.

Jöhet a folytatás. :)

Ja és a király tanácsadója ugyanolyan fajhoz tartozott, mint Dr. Sionver Boll.:)

Értékeljetek ti is!

A bejegyzés trackback címe:

https://theclonewars.blog.hu/api/trackback/id/tr854859122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bence1997 2012.10.20. 11:32:00

jó rész volt. Tetszett a generátor felrobbantása. 93%
süti beállítások módosítása