HTML

Friss topikok

  • Bence1997: egyrészt örülök hogy visszatértél, másrészt pedig már nagyon várom a 10.részt :D (2014.02.13. 19:05) Lemaradt hírek
  • Bence1997: @hevdanaa: öööööö, hevdanaa. Ezzel a projekttel mi lesz? csak kérdem mert már van ötletem egy-két ... (2013.07.10. 18:41) Új írás!
  • Bence1997: am van egy új blogom amin majd fent lesz a Star Wars Begin, remélem várod már. Ja és pl. ha újra f... (2013.07.05. 16:43) Folytatás júliusban!
  • Bence1997: @hevdanaa: Igen mostmár tudom :D (2013.06.18. 11:49) A blog utolsó bejegyzése I. (ha nem)
  • hevdanaa: Ha nincs Tcw nincs mit írnom, max. annyit tudok én is írni hogy a részeimet. az új animációs soroz... (2013.05.26. 09:31) TCW: Évadzáró finálé előzetes + Hírek

Star wars: The Clone Wars Saját 1.évad 8.rész

2012.11.04. 08:42 hevdanaa

Itt  az új meglepi olvassátok el és értékeljetek!

8.rész

 

 

Szabadulás a pokolból

 

Miután Anakin Skywalker és Ahsoka Tano fényt derített egy új szuperfegyverre, ami képes elpusztítani egy bolygót, és a huttok hozták létre, Jabba a halálőrséggel, egy sikeres teszt után, Mandalore-t akarják elpusztítani. Yularen admirálist is a halálőrség tartja fogva, meg akarják ölni őt. Obi-wannak Mandalore lakosait , Yularennek magát kell kiszabadítani a pokolból. Ám a Kamino-n se rózsás a helyzet. Gallia mester kénytelen egyedül védeni a bolygót, ezt kihasználva a droidok mégjobban nyomulnak. De előbb Yoda fontos bejelentést szeretne tenni Lilo-nak és Anakinnak.

 

LiLo és a kaminoi megérkezik Coruscantra. Ott vár Anakin, Yoda, Windu, Palpatine, Mas Amedda, pár jedi és Padme. Anakin nem tudja, miért kell ott lennie, amikor a fronton kéne lennie. Kiszállnak mindenki köszön és a kaminoi kijelenti, hogy vakcina elkészült, de Kamino nagyon nagy veszélyben van. Windu mondja, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek. Yoda meglátja LiLo-t  és hárman elmennek egy padawan képző terembe.

-         Miért hívattál mester?- Anakin

-         Fontos hírem van. A kislány midiklorian szintje majdnem akkora mint a tied.- Yoda

-         Mit jelent ez? Nem értem- Anakin

Eközben a kislány riadtan néz mindkettőjükre.

-         Ő is kiválasztott lehet és nagy az erő benne. – Yoda

-         És ez ehhez mi közöm? – Anakin dühösen

-         Az, hogy a véréből kiderítettük nagyon hasonló a génállománya a tiedhez. – Yoda

-         Az nem lehet! NEM NEM NEM!!- Anakin

-         Neked kell kitanítanod, mert pár hét múlva padawan lehet belőle és a tanítványod lehet.- Yoda

-         Micsoda??? És mi van Ahsokával? - Anakin

-         Vele is foglalkozol. Nem lesz nagy feladat.- Yoda

És Anakin kimegy. Yoda mosolyog, mert érzi hogy tetszik a feladat Anakinnak, mert így Anakin azt hiszi bekerülhet a Jedi Tanácsba.

 

Obi-Wan Kenobi a Mandalore felé tart. Leszáll a bolygóra és ott Satine várja. Kiszáll és Satine mondja hogy nagyon rossz idők következnek. Obi-Wan egyetért és közli, hogy a lakosságot át kell költöztetni egy másik bolygóra. Satine viszont nem ért egyet és közli, hogy ilyen evakuálásra nincs szükség. Ekkor csak a bolygó köré óriási pajzs indul be és mandalori pusztító hajók törnek a városba mindet szétlőve és robbantva. A kivetítőkön Pre Vizsla jelenik meg és mondja, hogy senki sem mehet ki se be. Folytatja:

-         Satine hercegnő idehozta a köztársasági erőket, hogy elpusztítsa a Mandalore rendszert és hogy hatalomra jusson Coruscanton. Ezért elrendelem a bolygó karantén alá vonását.

-         HAZUDIK! Aljas rágalom!- Satine üvöltve a népének

A nép elkezd üvölteni. Pánik tör ki és mindenki ráront a hercegnőre, de az őrők megvédik. Addig Obiék elfutnak egy sikátorba. Satine elkezd sírni, de Obi-wan megnyugtatja és azt mondja minden rendbe fog jönni. A másik pillanatban a hercegnői palota felrobban. Aztán Obi-Wan odaadja köpenyét és elmennek egy olyan helyre ahol biztonságban vannak. A kadétokhoz, Satine unokaöccséhez Korkie-hoz.

Elérnek oda bemennek. Korkie  köszönti  és mondja hogy hallott  a történtekről. Satine bemutatja Obi-Want. Megtörténik a köszönés és Obi mondja hogy sürgősen ki kell találniuk egy tervet. Gondolkozik megvan és elmondja Satinnak és a kadétnak. Elkezdik a tervet. Korkie elmegy az akadémiára azzal az ürüggyel hogy tanulni megy. Ámde az akadémiát őrök őrzik. A kadét elküldi az őrőket, úgy hogy a közeli kocsmában verekedést jelent. A kadét bemegy megkeresi  a barátait. A könyvtárban meg is találja őket. Elmondja mivan és kimennek. A terv az hogy a kadétok szülei általában nem Mandalore-on vannak. Minden hónap végén kötelesek elhagyni a bolygót felnőtt kisérettel és meglátogatni szüleiket Mandalore testvérbolygóján a Silum-on. (ejtsd: szilum). Most hónap vége van és a kisérő  Obi-Wan lesz. Obi-Wan a köpenyében nem a Silum-ra mennek hanem a Mandalore fölötti blokádot akarják elpusztítani ezzel együtt a szuperfegyvert is. Obi-wan meghipnotizálja az őrt hogy oldja föl a pajzsot hogy ők ki tudjanak menni. Látjuk ahogy a hajó kiér a bolygóról.

 

Eközben Yularen sem örvendezik. Sech és Rowt, a két mandalori őr ( tudod ki az ha elolvasod a 7. részemet) elmegy. A cella mellett van a gomb ami kinyitja a cella pajzsát. Yularen észreveszi és megnyomja a gombot. Kimegy a cellából. Most Yularen a halálőrséges katonák elől bujkál. Leüt egy katonát és elveszi tőle a fegyvert tovább megy de meglátja Sech-et. Sech  lő Yularen elbújik egy oszlop mögé ezzel kivédve a lövést. Balról és jobbról  2-2 katona fut. Yularen lelő jobbról kettőt, viszont balról is lőnek. Az admirális lehajol, de amikor felkel Sech beüt egyet, és elkezd vérezni az orra. Nem tud megmozdulni. Sech hívja Bo-Katant aki pár másodpercen belül ott van. Pofon vágja Yularent és fegyvert szegez  rá. Ekkor Yularen kigáncsolja a nőt aki elesik és elkezd futni. Sech lő és lő, Yularen fut, de egyszer csak előtte terem Vizsla.

-         Hová, hová admirális? Máris mész, pedig alig volt itt? – Vizsla

 

Obi-Wan és a kadétok a blokádot kerülgetik. Vizsla nem veszi észre őket mert ő Yularennel van elfoglalva. Egy halálőrséges katona meglátja, jelenti komlinken Vizslának. Vizsla intézkedik és beszáll egy hajóba. Eközben Jabba már készen áll, elindul a 10 perces visszaszámlálás.

 

Gallia mester készen van, Kamino megmenekült. De máris hívják Mandalore.hoz, segítsen Obi-Wan-nak. Obi-Wan és a kadétok, Vizsla hajójának a lövései elől menekülnek. Még mielőtt bezárulna a hangár kapu Obi-Wan-ék be tudnak jutni.

 

Vizsla is még be tud jutni és mindketten kiugranak a hajóból. Egy jó 1 perces fénykard csatát látunk. Ezután Satine kilopakodik és Jabbához tartja kis fegyverét. Jabba valamit mond, 10 másodperc van hátra. Obi odaugrik a gonosz szuperfegyverhez Vizsla csap egyet Obi kivédi,de Vizsla kiveri Obi kezéből a fénykardot 4… 3…. Obi az erővel odahúzza az erővel a  fénykardot magához 2…kigáncsolja Vizslát és 1… belevág egyet a fegyverbe ezzel hatástalanítja a fegyvert és a pajzs is feloldódik. A nép ujjong. Megérkezik Gallia mester és elfogják Vizslát és Jabbat. Viszont Bo-Katan, Sech, Rowt és még pár katona beszáll egy mentőkabinba és elmenekülnek. Satine megköszöni a segítségét és megpuszilja Obi-Want. Obi-wan örül de szomorú is, mert Bo-Katan megszökött. Most őt látjuk hátulról.

 

The Gathering- 5.évad 6.rész Előzetesek

2012.11.02. 13:02 hevdanaa

Mint már említettem jön az új rész, a The Gathering. Előzetesek önmagukért beszélnek.

Várjátok már?

Star Wars The Clone Wars: Season 5 Episode 5- Tipping Points Értákelés

2012.11.01. 10:19 hevdanaa

Itt az újabb értékelés!!

Szerintem szinte tökéletes lezárása volt egy közel sem tökéletes történetszálnak. :) Így kellett ezt jól befejezni, bár volt egy-két dolog, ami kevésbé tetszett, de ez valahogy az egész történetszálra igaz volt.

Először is, a szerelmi szál... Azért hívom így, mert ez minden, csak nem háromszög. Amikor Steela megcsókolta Luxot, Ahsoka arcán vegyes érzések voltak ugyan, de sokkal inkább örült neki, mint sem bánta a történteket. Még vállon is ütötte Luxot, hogy "te vén kurafi." :D Ahsoka és Lux sokkal inkább barátok, mint sem szerelmesek, szerintem. Bár a végén, ott a temetésen valahogy sütött Ahsokáról, hogy legszívesebben megölelné Luxot, bár ő erősebb volt a vártnál.
kép
A csaták jók voltak, szépen meg voltak koreografálva, nem voltak olyan minimalisták, mint amilyennek az előző részben látottak tűnhettek. Tényleg egy igazi full-scale war, ahogy Ahsoka mondta. Onderon még mindig nagyon gyönyörű.

Hondo vendégszereplése vitte nálam a prímet természetesen, de gondolom ez titeket nem lep meg. :) Imádom az öreg kalózt. Bár itt még úgy látom, hogy megvolt az erődje, szóval a Revival egyértelműen később játszódik, még Hondo erődjének pusztulása után. (És ahogy az epizódok sorrendjét nézzük, a kronológiai sorrendnek ismét lőttek.)



Ami viszont a drámai fénypontja az epizódnak az egyértelműen Steela halála. Már amikor lógott, sejtettem, hogy ő fog meghalni, (Bár én Saw-ra és Tandinra tippeltem volna az epizód megnézése előtt) de így... Hát ez kegyetlen meglepett. Egy pillanatra azt hittem, hogy Ahsoka is ott végzi, mert először nem láttuk pontosan, hol találták el. Szóval ez így halálnak kegyetlenül ütött. Erre rátett még Kiner zenéje is, ami átérezteti velünk ezt a szomorúságot, meg persze az előző három részben felállított karakterépítés is. Erre ment ki a játék és a hatása meg is volt.

Egy dolog nem tetszett csak, hogy a lázadók nyertek egyszer és Dooku olyannyira le.... Onderont, hogy csak úgy kivonult onnan, Rash-t kinyíratta, mert elbukott és gyakorlatilag átadott tálcán egy bolygót a Köztársaságnak. Bár akkor még persze nem tudhatta, hogy Lux lesz a szenátor. Apropó, Lux... Frenetikus volt megint. Nagyon jól felépítették így az Onderon végére, sosem gondoltam volna, hogy idáig jut a Heroes On Both Sides után. Alig várom, hogy feltűnjön a Coruscanton a Szenátusban. :)

Összességében az Onderon szálról: Jó volt, de valahogy mindig ott van a néző szeme előtt, hogy milyen lehetett volna. Rengeteg lehetőség volt benne és nagyon sokat nem használtak ki, ettől függetlenül szerintem élvezetes, bár igazán egymás után nézve érdemes megnézni ezt a négy részt, nem egy hetes kihagyásokkal.

George Lucas eladta a Star Warst, 2015-ben jön a hetedik film

2012.11.01. 10:08 hevdanaa

A Disney filmstúdió megvásárolta az eddig George Lucas 100%-os tulajdonában álló Lucasfilm Ltd.-t, és ezzel a Star Wars-filmek jogait is. A Deadline blog szerint a vételár 4,05 milliárd dollár volt, de ennek csak körülbelül a felét fizette ki a Disney készpénzben, a másik felét részvényekben. A Disney máris bejelentette, hogy folytatják az eddig hat filmből álló Star Wars-sorozatot, és a Star Wars: Episode 7-t a tervek szerint 2015-ben mutatják majd be.

Forrás: AFP

Star Wars The Clone Wars: Season 5 Episode 5-Fordulópont

2012.10.31. 10:07 hevdanaa

Itt az Onderon szál befejező része, jön Yoda és a padawanok. Drámai rész volt de erről majd az értékeléses bejegyzésnél, ott is értékeljetek.

süti beállítások módosítása