HTML

Friss topikok

  • Bence1997: egyrészt örülök hogy visszatértél, másrészt pedig már nagyon várom a 10.részt :D (2014.02.13. 19:05) Lemaradt hírek
  • Bence1997: @hevdanaa: öööööö, hevdanaa. Ezzel a projekttel mi lesz? csak kérdem mert már van ötletem egy-két ... (2013.07.10. 18:41) Új írás!
  • Bence1997: am van egy új blogom amin majd fent lesz a Star Wars Begin, remélem várod már. Ja és pl. ha újra f... (2013.07.05. 16:43) Folytatás júliusban!
  • Bence1997: @hevdanaa: Igen mostmár tudom :D (2013.06.18. 11:49) A blog utolsó bejegyzése I. (ha nem)
  • hevdanaa: Ha nincs Tcw nincs mit írnom, max. annyit tudok én is írni hogy a részeimet. az új animációs soroz... (2013.05.26. 09:31) TCW: Évadzáró finálé előzetes + Hírek

3.rész Front Runners Előzetesek

2012.10.13. 08:21 hevdanaa

Itt van két előzetes a következő részről.  Izgalmas lesz már nagyon várom!

5.évad 2.rész - War on Two Fronts Értékelés

2012.10.13. 08:11 hevdanaa

Jön a második menet, hát nézzük ezt a részt is! Ám ti is értékeljetek, az előzőnél nem láttam!

kronológia változásától eltekintve (Hiszen Adi Gallia itt még életben volt.) szerintem jól tették, hogy a Revival lett az évadnyitó a A War On Two Fronts helyett. Nem azért, mert nem tetszett, egész egyszerűen csak nem volt annyira pörgős, mint amilyet egy évadnyitótól elvárnánk egy hosszú várakozás után. Ám a Revival eseménydús izgalmai után jól esett egy kicsit nyugalmasabb rész.

Maga az epizód tiszta retro. Olyan, mintha hangulatilag visszamentem volna az időben és újra az első évadokat nézném, ami egy fenemód jó pontja a résznek. Onderon hasonló színekben pompázik, mint a Rugosa, a droidok lelketlen gyilkológépek helyett ismét a kétbalkezes ócskavasak szerepében díszelegnek, a történet pedig magában hordoz sok-sok ismerős elemet a Bounty Huntersből és a Ryloth trilógiából. (Ha gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy az első évadok átgondolatlanságai is tiszteletüket teszik itt, gondolok itt azokra a dolgokra, amikről Werebazs írt, de amikor néztem, valahogy nem szúrtak nekem szemet ezek a dolgok, inkább valami más, de erről majd később.



Kevés olyan igazán karakterközpontú epizód van a sorozatban, amihez hasonlítani lehetne A War On Two Frontsot, de leginkább az Assassint, a Heroes On Both Sidest és a Friends And Enemiest tudnám felhozni példaként. Azaz nem haladt sokat előre, kevés volt az akció, mégis szórakoztató. Egy jó karakterközpontú részhez pedig jó karakterek kellenek és azok megvoltak. A korábbi szereplők már hozták a jól ismert és megszokott formájukat, de leginkább Ahsokát és Lux Bonterit emelném ki. Ahsoka kettős alakítása nagyon tetszett, hiszen volt, hogy örült annak, hogy Lux és Steela milyen jó párost alkotnak, olykor pedig inkább bosszantotta a dolog. Lux pedig... Rengeteget ért a Carlac óta és ezt meg is említi az epizódban, hogy mennyire hálás Ahsokának mindazért, amit érte tett. Ez a srác részről-részre egyre jobb és mindannyiszor, amikor felbukkan, egy új arcát mutatja meg, hiszen annyit fejlődik a személyisége két epizód között. Érdekes volt, hogy bár sokszor volt egymásra nézés, amit ki is emeltek, valahogy hiányzott az a szikra, ami a Carlacon megvolt. Lehet, hogy a többiek jelenléte miatt fogta vissza magát, de sokkal inkább úgy érzem, mintha az a vonzalom, amit Ahsoka iránt érzett, átalakult hatalmas tiszteletté. Vagy csak simán jól leplezi az érzéseit.

Rex kicsit furcsa volt ebben a kiképzőruhájában. Tudom, nem a páncél teszi az embert, de amíg nem mondták, hogy ő Rex százados, rá nem jöttem volna. >.< Anakint leginkább azért emelném ki, ahogy Ahsoka érzéseit kezelte. Sejthettük már korábban is, de ez most bebizonyosodott, hogy inkább támogatja őt és szemet huny felette. Kicsit Obi-Wanra emlékeztet ebből a szempontból. Talán még a végén komolyan vette azt, hogy "úgy tanítsd, ahogyan én téged és meglásd, meglesz az eredménye."

Az új szereplők sem okoztak csalódást, bár különösebben nehéz vélekedni róluk. Steela Gerrera egy kicsit talán morcos volt, de hát a kialakult helyzet miatt ez érthető. Amikor Ahsoka odament hozzá a gyakorlat után, olyan aranyosak voltak együtt, csak sajnos ezt a jelenetet kicsit aláásta az, hogy utána folytatták az enyhe rivalizálásukat. Steela testvére, Saw is jópofa volt, az igazi kemény csávó, bár nem tudtunk meg róla sokat, biztos vagyok benne, hogy megnyilvánul majd a hősiesebb és érzelmesebb oldala is.

A harc elég snassz volt, de hát nem ezen volt a hangsúly. Rég óta vártam már egy dzsungeles bolygóra, Onderon képében megkaptam mindezt. Gyönyörű bolygó, nagyon szépen ki van dolgozva, bár itt az epizódban ez az, amire abszolút nem lehet panasz. Az animációk gyönyörűek, főleg ahogy lobog a Jedik köpenye a végén, a mozifilm megvalósításához képest ez meseszép.

Onderon

Az egyetlen dolog, ami nem jött át, bár lehet azért, mert felirat nélkül néztem, az az, hogy a narrációban mintha úgy állították volna be a dolgokat, hogy a szeparatisták megszállták volna az Onderont, akik ellen a lázadók heves harcot vívnak. Alapból nem értem a koncepciót, hiszen az Onderon a háború eleje óta a szeparatisták oldalán áll, Mina Bonteri ugye az Onderon szenátora volt, nem értem, a droidok miért szállnák meg a saját fennhatóságuk alatt álló bolygót és azt sem értem, hogy ha a bolygó önszántából állt a szeparatisták oldalára, akkor Steeláéknak és a többieknek ez miért nem tetszik? (Ha valaki esetleg jobban értette nálam, az igazán kiokíthatna. >.<)

A sztori engem valamelyest a Vietnámi háborúra emlékeztetett. Az oroszok ott sem támogatták katonai csapatokkal az észak-vietnámiakat, pusztán felszerelésekkel látták el őket.



Az epizód sok állatot bemutatott, ezek közül olyan is volt már, amit korábban láthattunk, de valahogy élettel telibbé varázsolta az Onderont. A hátasok csak szerintem hajaznak nagyon az Avatarban látott "lovakra"? Iziz nagyon szép volt, egyszerre tűnik ókorinak, középkorinak és gótikusnak. Kicsit hajaz a Raxusra, de mégis más.

Elég hülye helyen hagyták félbe a történetet, de ez legyen a legkevesebb baj. A szerepét így is betöltötte A War On Two Fronts. Felépítette a karaktereket és az alaphelyzetet, illetve felkeltette azt az érzést a nézőben (legalábbis nálam), hogy itt valami gigászi eposz fog zajlani a szemünk előtt. :) Várom a folytatást.

Star Wars The Clone Wars: 5.évad 2.rész- Két frontos háború

2012.10.10. 17:49 hevdanaa

Itt az újabb rész, nekem igazán tetszett!

Értékelés hamarosan!

süti beállítások módosítása