HTML

Friss topikok

  • Bence1997: egyrészt örülök hogy visszatértél, másrészt pedig már nagyon várom a 10.részt :D (2014.02.13. 19:05) Lemaradt hírek
  • Bence1997: @hevdanaa: öööööö, hevdanaa. Ezzel a projekttel mi lesz? csak kérdem mert már van ötletem egy-két ... (2013.07.10. 18:41) Új írás!
  • Bence1997: am van egy új blogom amin majd fent lesz a Star Wars Begin, remélem várod már. Ja és pl. ha újra f... (2013.07.05. 16:43) Folytatás júliusban!
  • Bence1997: @hevdanaa: Igen mostmár tudom :D (2013.06.18. 11:49) A blog utolsó bejegyzése I. (ha nem)
  • hevdanaa: Ha nincs Tcw nincs mit írnom, max. annyit tudok én is írni hogy a részeimet. az új animációs soroz... (2013.05.26. 09:31) TCW: Évadzáró finálé előzetes + Hírek

The Clone Wars 5.évad- 1.rész Revival Értékelés

2012.10.06. 16:30 hevdanaa

Eljött ez is hát csapjunk bele a lecsóba!

Szerintem zseniálisra sikeredett, Sam Witwernek igaza volt, tényleg kezd a dolog nagyon Apocalypse now szerű lenni, Maul nagyon különleges karakter lett, nagyon megszerettem a karakterét, ugyebár kimondhatjuk, hogy visszatérésével akármilyennek beállíthatták, hiszen gyakorlatilag SEMMIT nem tudhattunk meg róla az ep 1-ben. De nagyon összetetté vált, a mondataiból számomra egyértelmű volt, hogy Savagehoz abszolút fűzi a testvéri viszony, legbelül rendkívül hálás, hogy végre jött valaki a segítségére, pedig a Lotho Minoron eléggé kilátástalan volt a helyzete. Viszont meg is mondja neki, hogy mint mester, ki akarja őt képezni, tehát "szigorú" vele emiatt. Eddig én is tartottam tőle, hogy Savage egy abszolút alárendelt személy Maulnak, és csak egy "kigyúrt fogdmeg", de most már látom, hogy Maul abszolút őt tartja az örökösének, utódjának, vagy ahogy tetszik. Az epizódnak egyébként rendkívül jóra sikeredett a forgatókönyve, jó dumák, és tökéletes, hibátlan dialógusok jellemzik, a karakterábrázolás is jól sikerült, egyedül Adi Gallia figurája volt igazán semmilyen, de még a rövid időre felbukkanó Palpatine és Yoda is betekintést nyújtottak az életfilozófiájukba és gondolkodásmoódjukba egy-egy, a személyiségükre jellemző egyszerű mondattal vagy gesztussal. A helyszín is tökéletes, megint kaptunk egy utalást a rgi trilógiára a snivvian személyében, és akkor még nem beszéltem a sztárról, Hondóról, de róla nem is tudok mást mondani, mint hogy tökéletes! Benne mindig is az volt a jó, hogy váratlanul tűnik fel egy-egy részben, story arcban (akárcsak Embo), és mindig színesíti a történetet, jelen esetben 100%osan, pimasz módon ellopta a showt!!! Talán a who will fall-tábláról nem csak Adi Gallia kiesését kaptuk meg, hanem az ő "játékban maradását", azaz szerintem már nem fogunk többet találkozni vele (ez nem spoiler, mivel fogalmam sincs, de eléggé lezártnak tűnik számomra a weequayiek és a zabrakok közös működése), legalábbis a Maul szálon belül (és remélem is, mert nagyon szerethetővé vált a karaktere, kár lenne elveszíteni őt, azt valóban sajnálnám - Galliáéval ellentétben). A dumái pedig egyenesen idézhetőek!
Mindezek a mély karakterábrázolások, dumák perfekt módon illeszkedtek az akciókhoz, a minden korábbinál szebb kidolgozottsághoz, és látványvilághoz, úgyhogy mást nem is mondhatok: 9/10!!

Ha márilyen off témánál tartunk, mint az ep1-es erkély, akkor hozzáteszem, hogy a Gonosz útvesztője c könyv egy nagyon jelentős része Palpi coruscanti búvóhelyének felkutatásáról szól, ahol intézte a különböző alvilági ügyeit, bár hozzá kell tenni, hogy az ep1-ben valóban a lakosztály erkélye látható, nem ez a színhely, de ezt könyveljük el egy mezei bakinak, amibe lucas papáék nem gondoltak bele, ebbe most ne kössünk bele, de elmondható, hogy akkor amúgy meg itt taliztak Maullal. A regényt am ajánlom mindenkinek, viszont azt biztos, h felülírja majd a TCW.

Maul pedig szerintem mindent tudhatott Palpatine terveiről (szerintem erre abszolút utalás maul nélkülem elkezdődött kijelentése, az alkotók mindent nem magyarázhatnak meg szájbarágósan részletesen, mert akkor rohadtul unalmas lenne a show, másrészt arra ott az EU, amit ha vki nem vesz figyelembe, az magára vessen, meg illik ám megjáratni az észt is, bizonyos dolgokat bízzanak csak a nézők gondolatára, ennek ellenére egy Maul-megmenekülés elmagyarázásának én is örülnék), elvégre Palpi akkor még Anakint egyáltalán nem ismerte, és elsődleges célja az volt, hogy Maul legyen a tanítványa később is, hiszen elég nagy lehetett a kötődésük egymáshoz, ha ő nevelte fel lényegében.

///////////////////////////SPOILER:!!!!!!!!!!

Amúgy szerintem Maul túlélését a sztorivonal végén fogja elmondani, és sztem sanszos, hogy Sidiousnak a párbajukban, ez lehetne a csúcspontja a story arcnak, csodálkoznék, ha nem élnének ezzel a kézenfekvő dramaturgiai fogással.//////////////////////////
Értékeljetek a komiban!!

War On Two Fronts- 2.rész Preview

2012.10.05. 14:55 hevdanaa

Itt van a 2. rész előzetese, be kell vallanom valamit, jó hogy picit pihentetik a Maul-os szálat és jönnek a jó csatás stratégiás részek.

Star Wars The Clone Wars 5.évad 1.rész - Visszatérés

2012.10.01. 16:04 hevdanaa

Olyan jó volt a címet leírni...! És hát igen, végre itt az újabb rész, feliratosan. Értékelés és a babla hamarosan.

Na milyen? Bejött, he?

süti beállítások módosítása